De Boerhaven Kliniek biedt klinische psychotherapie. Klinische psychotherapie is een intensief traject van 9-12 maanden waarin je als cliënt vijf dagen per week opgenomen bent in onze kliniek. 

De kliniek heeft een bovenregionale functie, dus ook wanneer je buiten Twente woont, ben je welkom bij ons.  

De kliniek bevindt zich in het ZGT Hengeloinformatie voor verwijzer naar de kliniek

Kliniek de Boerhaven
Joyce vertelt over haar ervaring

Om eens uit de praktijk te horen hoe cliënten de therapie bij de Boerhaven ervaren, hebben we afgesproken met Joyce. Joyce is er ongeveer een half jaar cliënt. Ze wil graag met anderen delen hoe ze bij de Boerhaven terecht is gekomen en hoe de therapie bij de Boerhaven eruitziet. 

In de kliniek verblijf en leef je intensief samen met 24 medecliënten, vijf dagen per week, in één gebouw. De gemiddelde leeftijd van onze cliënten ligt tussen de 18 en 40 jaar. Klinische psychotherapie is een intensief traject van 9-12 maanden klinische opname, daarom hechten we er veel waarde aan om samen met onze cliënten dit traject goed voor te bespreken.  

Opname op een afdeling voor klinische psychotherapie wordt geadviseerd wanneer

De behandeling bestaat uit klinische psychotherapie op basis van schematherapie en milieutherapie. Overdag volg je de groepsbehandelingen in een kleinere groep. Er zijn drie behandelgroepen van maximaal acht cliënten. Deze drie groepen vormen samen de leefgroep waarmee je vijf dagen samenwoont en leeft. 

Tijdens de behandeling op de kliniek gaan we uit van de therapeutische grondregel: alles wat je denkt, voelt, doet en wilt kan besproken worden in de therapieën en binnen de leefgroep.

Benieuwd hoe anderen de behandeling van klinische schematherapie hebben ervaren? Lees hier de artikelen hoe klinische schematherepie ervaren is.